Мистецькі проекти відділу літератури з мистецтва.
Інтерв'ю із завідувачем Галиною Пристай
у програмі "Наші гості" (радіо "Дзвони")

пʼятницю, 26 липня 2019 р.

Гаврилів Іван Михайлович


Іван Гаврилів народився 5 вересня 1938 р. в м. Івано-Франківську. Трудову діяльність розпочав художником-рекламістом і декоратором у міських закладах культури, зокрема, в обласній філармонії. Після здобуття середньої освіти та служби в армії поступив заочно в Московський університет мистецтв на факультет малюнка та живопису, який закінчив з відзнакою у 1963р. В тому ж році І. Гаврилів починає працювати у виробничих майстернях Художнього фонду України, а в 1979 р. при обласному управлінні культури організував художній комбінат, де займав посаду головного художника та голови профспілки. Після виходу на пенсію у 1993 р. продовжував творчу діяльність, зокрема, здійснив розробку ескізів та художньо оформив чотири церкви на Івано-Франківщині, оформляв інтер'єри санаторіїв «Кристал», «Янтар», «Весна», «Джерело» в м. Трускавець. Крім того, І. Гаврилів розробляв ескізні проекти та виконував роботи по художньому оформленню 14-ти музеїв Івано-Франківщини. Постійно брав участь в обласних та республіканських виставках, здійснив 6 персональних виставок в м. Івано-Франківську та районах області. Впродовж 2-х років працював над створенням серії робіт по місцях життя та діяльності І. Франка, Л. Українки, М. Грушевського, А. ІІІептицького, Степана Бандери. У 2009 році, до 100-річчя народження С. Бандери, організував мистецьку виставку.
За багаторічну    діяльність    у справі збереження історико-культурної спадщини України та відображення у своїх творах видатних людей нашого краю та серії робіт по національно-визвольній боротьбі у 2008 р. став лауреатом премії ім. І. Вагилевича, а у 2009 р. – імені академіка І. Крип'якевича. У 2009 р. брав участь у державній виставці «Видатні українці в світі» в Українському домі в Києві.
Впродовж всієї трудової    діяльності    неодноразово нагороджувався грамотами, відзнаками та медаллю «Ветеран праці». В 2003 р. нагороджується медаллю "За заслуги перед Прикарпаттям". В 2015 р. присуджено мистецьку премію ім. Ярослава Лукавецького. За роки незалежності організував 6 персональних виставок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.