Мистецькі проекти відділу літератури з мистецтва.
Інтерв'ю із завідувачем Галиною Пристай
у програмі "Наші гості" (радіо "Дзвони")

понеділок, 24 липня 2017 р.

Роман Фабрика


Роман Фабрика – заслужений журналіст України. Лауреат багатьох творчих конкурсів, володар численних нагород.

Народився у селі Радча неподалік Івано-Франківська. Після закінчення факультету журналістики Львівського державного університету ім. І. Франка, працював в редакціях івано-франківських обласних газет. Згодом був кореспондентом Українського та обласного радіо, власним кореспондентом Українського національного інформаційного агенства (Укрінформ). Саме Роман Фабрика свого часу став автором звертання „Шановні краяни”.

Завзятий фоторепортер, що піввіку не розлучається з фотокамерою має у доробку три фотовиставки власних світлин „Америка в Галичині”, „Лемки: роки і долі”, „Кличуть у гори трембіти”.

Невтомний трудівник, що дотепер пише пером, він є автором художньо-документального фотоальбому „Лемки: роки і долі”, збірників „Я – репортер” та „Наодинці зі словом”.

У 2005 році відкрив перший в Україні музей родинних професій, який користується неабиякою популярністю серед гостей та мешканців міста.

Попри всі свої захоплення, Фабрика Роман Михайлович в першу чергу журналіст. Він удостоєний премії „Золоте перо”, нагороджений медаллю "Журналістська гідність" та „Золотою медаллю української журналістики”. Саме цій справі віддано служить понад півстоліття. Лауреат обласної премії імені Богдана Бойка та міської премії імені Івана Франка, Всеукраїнського конкурсу на краще висвітлення історії Галича. Двічі визнавався дипломантом та лауреатом загальнонаціонального конкурсу "Українська мова – мова єднання", отримав премію журналу "Соціалістична культура". Нагороджений медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» та знаком «За подвижництво в культурі Прикарпаття», удостоєний відзнаки міського голови “Міць і гордість міста”, Почесний громадянин Івано-Франківська. Має церковні нагороди – орден Святого Апостола Андрія Первозданного І ступеню від керуючого Івано-Франківською єпархією УАПЦ.

Персональний каталог – авторські твори та документальні матеріали

Видання








З архіву сайту

„Творчий пошук – як подарунок долі”

7 червня 2007 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім І.Франка відбулася творча зустріч „Творчий пошук – як подарунок долі” із Заслуженим журналістом України, членом спілки журналістів України, лауреатом премії „Золоте перо” Романом Михайловичем Фабрикою. Під час зустрічі виступили: відомий краєзнавець, голова обласного товариства „Просвіта” Петро Іванович Арсенич, доктор філологічних наук, професор, академік АН вищої школи України, завідуючий кафедри українознавства Володимир Атаназійович Качкан, наша краянка, художниця Христина Дувірак

„Творчий пошук – як подарунок долі” Про професію журналіста Роман Михайлович мріяв з дитинства, і, ставши репортером, ось уже понад 50 років трудиться на цій нелегкій ниві.

Народився Роман Михайлович на Прикарпатті. Закінчив факультет журналістики Львівського державного університету.

Йому довелося пройти багато фахових щаблів. Працював у редакціях різних газет, кореспондентом Українського радіо, десять років життя віддав обласному радіо. Свого часу стояв біля джерел народження телебачення в Івано-Франківську. Останніх 20 років – власний кореспондент Українського національного інформаційного агенства (Укрінфо).

Роман Михайлович піввіку не розлучається з фотоапаратом, брав участь і перемагав у багатьох фотовиставках, серед яких три персональні: „Америка в Галичині”, „Лемки: роки і долі”, „Кличуть у гори трембіти”. Саме любов до фотосправи стала поштовхом до видавництва фотоальбому „Лемки: роки і долі” – своєрідним підсумком шестирічної праці, яка мовою кольорових світлин розповідає про лемків-українців.

Завдяки своїй працьовитості, наполегливості, бажанню відкривати щось нове, неординарне Роман Михайлович у власній садибі створив музей родинних професій. У ньому зібрані знаряддя праці представників 150 професій, якими володіли предки і сучасники журналіста протягом останніх двохсот років.

Роман Михайлович Фабрика – лауреат багатьох нагород, почесних грамот.

Фабрика Р. „Наодинці зі словом”

До вашої уваги – нова книга з фондів бібліотеки: видання заслуженого журналіста України Романа Фабрики „Наодинці зі словом”.

Член Національної спілки журналістів України, переможець і лауреат різних творчих конкурсів Роман Фабрика нещодавно відзначив свій 70-літній ювілей. Маючи від Бога дар об'єднувати людей, він користується заслуженою шаною не лише серед колег-журналістів, а й тисяч поціновувачів слова, яке й досі сумлінно пропагує у засобах масової інформації і є одним з провідних журналістів як нашої області, так і України.

Роман Михайлович – людина-трудоголік, яка весь час у русі, у пошуку, в реалізації нових задумів.

Нове видання автора є своєрідним продовженням книги „Я – репортер". На його сторінках ветеран української журналістики знайомить читачів зі своїм творчим доробком, з численними різножанровими публікаціями, які побачили світ в різні роки його репортерської діяльності та згруповані у розділи „Світ наших захоплень", „Духовність", „Днесь, Галиче, честь твоя...", „Підприємливість", „Освіта, культура, мистецтво, архітектура", „Просвіта", „Спорт-туризм" та ін.

Грані творчої особистості відомого фахівця пера, життєве кредо якого – здивуватися самому й здивувати інших, розкриваються у розділі „Колеги про репортера", яким розпочинається книга.

Для детальнішого ознайомлення з виданням Романа Фабрики „Наодинці зі словом" запрошуємо всіх бажаючих до обласної універсальної наукової  бібліотеки ім. І. Франка.

Фабрика Р. Наодинці зі словом / Р. Фабрика. - Івано-Франківськ : Місто НВ, 2011. - 551 с. : іл.

До вашої уваги виставка-персоналія „Осіння ювілейна симфонія. Благословенні Божим даром”

Осінь 2015 року щедра на ювілеї діячів культури та мистецтва Прикарпаття. Працівники відділу літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнули виставку-персоналію „Осіння ювілейна симфонія. Благословенні Божим даром”, яка знайомить відвідувачів книгозбірні з життєвим шляхом та науковим доробком Анатолія Грицана, Ганни Карась, Романа Фабрики, Дмитра Сивака, Богдана Бринського.

Книжкова виставка-персоналія „Осіння ювілейна симфонія. Благословенні Божим даром” представляє відомих людей у царині культури та мистецтва Івано-Франківщини, які святкують свій ювілей осінніми днями: Анатолія Грицана, Ганну Карась, Романа Фабрику, Дмитра Сивака, Богдана Бринського.

Анатолій Грицан – заслужений діяч мистецтв України, кандидат історичних наук, професор кафедри театрального мистецтва, член Національної спілки театральних діячів України, директор Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Плідною є його наукова і дослідницька праця. Він – автор монографій, навчально-методичних посібників та наукових статей, автор сценаріїв і режисер-постановник багатьох театралізованих вистав, концертів, літературно-мистецьких свят.

Народився Анатолій Васильович у селі Стара Мощаниця Здолбунівського району Рівненської області. Закінчив Київський державний інститут культури. Працював  викладачем, заступником директора, а згодом і директором Калуського державного училища культури. Впродовж семи років Анатолій Васильович був начальником управління культури Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Його творча дорога є цікавою та насиченою подіями. Це людина яка закохана у театр, у культуру і мистецтво нашого краю.  Грицан Анатолій Васильович несе потужний багаж знань, яким щедро ділиться не тільки із студентством, а й всіма, хто звертається до нього.

Роман Фабрика – заслужений журналіст України. Лауреат багатьох творчих конкурсів, володар численних нагород.

Народився у селі Радча неподалік Івано-Франківська. Після закінчення факультету журналістики Львівського державного університету ім. І. Франка, працював в редакціях івано-франківських обласних газет. Згодом був кореспондентом Українського та обласного радіо, власним кореспондентом Українського національного інформаційного агенства (Укрінформ). Саме Роман Фабрика свого часу став автором звертання „Шановні краяни”.

Завзятий фоторепортер, що піввіку не розлучається з фотокамерою має у доробку три фотовиставки власних світлин „Америка в Галичині”, „Лемки: роки і долі”, „Кличуть у гори трембіти”.

Невтомний трудівник, що дотепер пише пером, він є автором художньо-документального фотоальбому „Лемки: роки і долі”, збірників „Я – репортер” та „Наодинці зі словом”.     У 2005 році відкрив перший в Україні музей родинних професій, який користується неабиякою популярністю серед гостей та мешканців міста.

Попри всі свої захоплення, Фабрика Роман Михайлович в першу чергу журналіст. Він удостоєний премії „Золоте перо”, нагороджений медаллю "Журналістська гідність" та „Золотою медаллю української журналістики”. Саме цій справі віддано служить понад півстоліття. Лауреат обласної премії імені Богдана Бойка та міської премії імені Івана Франка, Всеукраїнського конкурсу на краще висвітлення історії Галича. Двічі визнавався дипломантом та лауреатом загальнонаціонального конкурсу "Українська мова – мова єднання", отримав премію журналу "Соціалістична культура". Нагороджений медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» та знаком «За подвижництво в культурі Прикарпаття», удостоєний відзнаки міського голови “Міць і гордість міста”, Почесний громадянин Івано-Франківська. Має церковні нагороди – орден Святого Апостола Андрія Первозанного І ступеню від керуючого Івано-Франківською єпархією УАПЦ.

Дмитро Сивак – заслужений майстер народної творчості України, лауреат обласної премії ім. Ярослава Лукавецького в галузі образотворчого мистецтва й архітектури (2006). Плідно працює в галузі монументально-декоративного мистецтва, традиційних технік народної різьби по дереву, здійснює художнє проектування інтер'єрів, меблів, предметів ужиткового призначення. Займається іконописним малярством, декоративним розписом, ткацтвом. Належить до когорти митців, зусиллями  яких у 1960-1980 сформувався своєрідний тип художнього оздоблення на Івано-Франківщині, який немав аналогів в Україні.

Сорокап’ятиліття активної творчої праці та шістдесятип’ятилітній ювілей життя – це підсумок пройденого і початок нових кроків у мистецтві, яке стало сенсом буття Дмитра Сивака. Неповторні роботи мистця для яких характерні тенденції новаторства та творчого переосмислення можна зустріти не тільки по Україні а й в приватних колекціях всього світу.

Ганна Карась – заслужений працівник культури України, доктор мистецтвознавства, завідувач кафедри академічного та естрадного співу, член музикознавчої комісії НТШ, український хоровий диригент, громадська діячка.

Народилася вона на Коломийщині. Закінчила Коломийське педагогічне училище та Івано-Франківський педагогічний інститут ім. В. Стефаника. У 2002 році пройшла наукове стажування у США (2002), де читала лекцiї та пiдвищувала свiй професiйний рiвень. Закінчила докторантуру Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

Здобутими знаннями Ганна Василівна щедро ділиться із студентською молоддю Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

Займається проблемами музичної культури української західної діаспори. Вона автор понад 120 музикознавчих, краєзнавчих публікацій та книг, зокрема монографії „Музична культура української діаспори у світовому часопросторі ХХ століття”, „Івано-Франківськ: культурно-мистецька хроніка Незалежності” та інших. Нагороджена багатьма грамотами, Срібною медаллю Української греко-католицької церкви, Орденом Святого Архистратига Михаїла, Почесний „золотий" член міжнародної організації „Реасе Stars".

Богдан Бринський – відомий прикарпатськй художник. Народився 16 жовтня 1960 року в селі Долина Тлумацького району. Навчався у Чернівецькому будівельному технікумі та Івано-Франківському педагогічному інституті на художньо-графічному факультеті. Працював художником-реставратором в Івано-Франківському художньому музеї, викладачем живопису Інституту культури і  мистецтв Прикарпатського університету ім. В. Стефаника.

Богдан Бринський неодноразовий учасник обласних, всеукраїнських, міжнародних виставок та пленерів. В лютому 2015 року користувачі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка отримали можливість ознайомитись із творчістю Богдана Бринського під час перегляду персональної виставки „Наш Крим” у літературно-мистецькій вітальні.

Богдан Бринський став відомий і пізнаваний в усій Україні як митець, що неймовірно цікаво інтерпретує козацьку тематику. У своїх творах він ніби створює нову реальність, неповторну художню структуру, що несе певну ідею, яка є виявом злету української духовності. Твори художника зберігаються в Івано-Франківському художньому музеї, Львівському національному музеї, приватних колекціях України, Польщі, Німеччині, Італії, США, Канади тощо. 

На представленій виставці-персоналії читач ознайомиться з матеріалами про життєвий та творчий шлях митців-ювілярів, а також з їхніми авторськими виданнями. Тож, запрошуємо до перегляду!

Фабрика Роман Михайлович

(18 жовтня 1940, с. Радча Тисменицького р-ну Івано-Франківської обл.).  "Скільки себе пам'ятаю, - згадує Роман Фабрика, - мріяв про журналістику. Але перш, ніж вступити до вузу, довелося пройти нелегкі життєві університети. У дитинстві пережив голод, школярем працював. Юнаком добував вугілля у заполярній шахті засніженої Воркути. Потім з голубими погонами авіатора готував до польотів реактивні бомбардувальники. Задовго до університетської кафедри старший брат Ярослав дав перші уроки фотосправи. Робив світлини, друкував фото в газетах, знимкував суодів, друзів, колег, ровесників. Був завжди у мандрах, у пошуках нового, небаченого. Усього в житті досяг самотужки, сам своїм розумом та наполегливою працею. Завжди знав ціну і шану хлібної скоринки, на власній шкірі відчув добро і зло. Можливо, цей гарт допомагав мені пізніше у професійному репортерстві".

Працював у багатотиражній газеті, був кореспондентом "Комсомольського прапора", заввідділом інформації "Прикарпатської правди", 5 років кореспондентом Українського радіо, друкувався в республіканських та центральних газетах "Известия", "Труд", "Строитепьная газета", започатковував в Івано-Франківську місцеве телебачення.

50 років репортерства, останніх 20-ть працював власкором Українського національного інформаційного агентства Украни (ТАРС, РАТАУ, ДНАУ, УКРІНФОРМ). Лауреат обласної премії імені Богдана Бойка та міської премії імені Івана Франка, Всеукраїнського конкурсу на краще висвітлення історії Галича. Двічі визнавався дипломантом та лауреатом загальнонаціонального конкурсу "Українська мова - мова єднання", отримав премію журналу "Соціалістична культура". Був на стажуванні у США.

Нагороджений медаллю "Журналістська гідність" та Золотою медаллю української журналістики, медаллю "За заслуги перед Прикарпаттям" та знаком "За подвижництво в культурі Прикарпаття". Мав три персональні виставки: "Америка в Галичині " та дві фотовиставки "Кличуть у гори трембіти" і "Діти втрачених Бескидів". Першим в Україні видав фотоальбом "Лемки: роки ідолі". Автор книг "Наодинці зі словом", "Я - репортер" Заслужений журналіст України, член Національної спілки журналістів України з 1969 року. Фабрика Р. Лемки : роки і долі [Фотоальбом] / Р. Фабрика. – Коломия : Вік, 2005. – 104 с.

Лемки... Діти втраченої землі, вигнанці з прадідівської вітчизни. 60 років тому саме вони стали жертвами масової депортації, знаної як операція «Вісла». Нині їхній рідний край лежить у межах двох держав - Польщі та Словаччини. По-різному склалися їхні долі. Все пережите не переповісти. От хіба що вдивишся в очі літніх чоловіків і жінок, у яких досі - незагоєний біль втрат, та піймаєш погляд їхніх онуків - сповнений юної віри в майбутнє. Лише тоді осягнеш ту відстань завбільшки з життя, яку подолало кілька поколінь лемків, наново здобувши своє місце у світі.

Власне отак, пильно «спостерігаючи» мало знану етнічну групу через об'єктив фотокамери, збагнув її дух і культуру заслужений журналіст України, лауреат премії «Золоте перо» Роман Михайлович Фабрика. Шість років він збирав матеріали для омріяного видання, яке щойно вийшло друком. «Лемки: роки і долі» - саме так назвав автор свій фотоальбом, до якого увійшло 450 із понад 2000 тисяч світлин, зроблених на різноманітних мистецьких акціях, лемківських фестивалях. У центрі уваги журналіста, як завжди, - люди, які відроджують свою культуру, власноруч вписують славні сторінки в історію свого роду.

Роман Фабрика зізнався: - Я не лемко. Але хотів зробити для цих людей щось цінне, що залишилось би для них як пам'ятник, спомин, своєрідний оберіг. Їхня доля важка і трагічна. Цих людей, силоміць депортованих у Радянську Україну, було розселено на Луганщині, Донеччині, Полтавщині. Згодом вони самотужки переїхали на Тернопільщину, Львівщину, Івано-Франківщину. Та, досліджуючи наш край як репортер, я звернув увагу, що про гуцулів уже написано чимало. А про лемків? Регулярно проводяться гуцульські фестивалі. Однак лемківського на території нашої області не було досі. Словом, цим фотоальбомом я заповнив порожню інформаційну нішу. Тут вміщено карту Лемківщини, декілька лемківських пісень, навіть рецепти лемківських страв. Я вдячний всім, хто мені допомагав її створити, а особливо старшому братові Ярославу, який понад п'ятдесят років тому подарував мені свій фотоапарат. Відтоді й фотографую.

Наразі фотоальбом вийшов невеличким накладом - 1000 примірників, з яких 500 уже розійшлися бібліотеками області. Та, вочевидь, цього замало. Бо вже на презентації фотоальбому стало зрозуміло: на всіх охочих поповнити ним свої книгозбірні цього видання не вистачить. З повним текстом можна ознайомитись на  сайті: www.citylife.com.ua/index.php?id=23

Виставка – сюрприз ювілярам 

У відділі літератури з мистецтва діє книжково-ілюстративна виставка – сюрприз „Благословенні творчим даром”, присвячена митцям Івано-Франківщини, які святкують свій ювілей у жовтні: Анатолію Грицану, Дмитру Сиваку, Ганні Карась, Роману Фабриці, а також 10-літтю дуета „Концертіно”.

Виставка-сюрприз „Благословенні творчим даром" представляє відомих людей у царині культури та мистецтва Івано-Франківщини. Анатолій Васильович Грицан - заслужений діяч мистецтв України, кандидат історичних наук, професор кафедри театрального мистецтва, член Національної спілки театральних діячів України, директор Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, словом людина котра має найголовніший титул - власне ім'я. Плідною є наукова і дослідницька праця. Він - автор монографій, навчально-методичних посібників та наукових статей, автор сценаріїв і режисер-постановник багатьох театралізованих вистав, концертів, літературно-мистецьких свят, людина яка закохана у театр, у культуру і мистецтво нашого краю.

Дмитро Сивак - митець, художник-дизайнер, майстер народного мистецтва України, плідно працює в галузі монументально-декоративного мистецтва, традиційних технік народної різьби по дереву, здійснює художнє проектування інтер'єрів, меблів, предметів ужиткового призначення.Займається іконописним малярством, декоративним розписом, ткацтвом. Належить до когорти митців, зусиллями  яких у 1960-1980 сформувався своєрідний тип художнього оздоблення на Івано-Франківщині, який немав аналогів в Україні.

Сорокаліття активної творчої праці та шістдесятилітній ювілей життя - це підсумок пройденого і початок нових кроків у мистецтві, яке стало сенсом буття Дмитра Сивака.

Ганна Карась - заслужений працівник культури України, український хоровий диригент, педагог, музично-громадська діячка, кандидат педагогічних наук, член музикознавчої комісії НТШ. Автор понад 120 музикознавчих, краєзнавчих публікацій та книг, одна із авторів проекту та укладач енциклопедичного словника „Івано-Франківськ". Займається проблемами музичної культури української західної діаспори. Нагороджена багатьма грамотами, Срібною медаллю УГКЦ, Орденом Святого Архистратига Михаїла, Почесний „золотий" член міжнародної організації „Реасе Stars".

Роман Фабрика - заслужений журналіст України. Лауреат багатьох творчих конкурсів, володар численних нагород. Професійно володіючи пером і фотоапаратом, створив тисячі репортажів, кореспонденцій, інформацій для газет, журналів, радіо і телебачення. Є автором художньо-документального фотоальбому „Лемки: роки і долі" про лемків-українців, яких у 1944-47роках було насильно переселено з території Польщі в Україну, збірника „Я - репортер", а також трьох великих фотовиставок: „Кличуть у гори трембіти", „Америка в Галичині", „Лемки: роки і долі". У 2005 році відкрив оригінальний музей родинних професій, в якому представлено символи 150 родинних професій за останні 200 років.

Дует „Концертіно" - професійний колектив Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім.. Василя Стефаника. Ансамбль створений у 2000 році за участю Мирона Черепанина (доктора мистецтвознавства, професора заслуженого артиста України, завідувача кафедри музикознавства та акордеонного мистецтва) і Марини Булди (кандидата мистецтвознавства, доцента). Дует «Концертіно» неодноразово виступав з сольними концертними програмами у містах України, Росії, Угорщини, Польщі, Литви. Брав участь у конкурсах акордеонно-баянного виконавського мистецтва, у фестивалях фольклорної та естрадно-джазової музики, у міжнародних науково-практичних конференціях і методичних семінарах акордеоністів, у телевізійній програмі Яна Табачника «Маю честь запросити». Коллектив нагороджений почесними грамотами, відзнаками і дипломами лауреатів. На виставці Ви знайдете матеріали про життевий та творчий шлях ювілярів, а також їх авторчькі видання.

На відзначення ювілею журналіста Романа Фабрики

27 жовтня 2015 року працівники відділу літератури з мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка взяли участь у святкуванні 75-літнього ювілею заслуженого журналіста України, Почесного громадянина м. Івано-Франківська,члена Національної спілки журналістів, переможця і лауреата творчих конкурсів, фотографа і колекціонера, патріарха франківської журналістики – Романа Михайловича Фабрики.

27 жовтня в обласній філармонії відбувся творчий вечір, присвячений ювілею заслуженого журналіста України, Почесного громадянина м. Івано-Франківська, фотографа та колекціонера Романа Фабрики. Працівники відділу літератури з мистецтва  привітали з днем народження ювіляра та побажали Роману Михайловичу відчуття повноти і неповторності життя, міцного здоров’я. Щоб ще сотні весен і зим сяяло для нього сонце тепла і любові, обминали спалахи журби! А в дарунок для іменинника завідувач відділу Галина Пристай та головний бібліотекар Марія Дем’янів підготували інформаційне видання "Світ захоплень Романа Фабрики", яке з приємністю вручили ювіляру на його творчому вечорі. Дане видання слугуватиме пізнавальною інформацією для користувачів книгозбірні, адже представляє унікальну колекцію екслібрисів, конвертів «Першого дня», дзвіночків, мініатюрних книг, а також кактусів, вирощених сином – Робертом Фабрикою. Запропонований формат інформаційної продукції розкриває і багаторічну співпрацю журналіста з бібліотекою. Адресується видання мистецтвознавцям, культурологам, колекціонерам, викладачам та студентам вищих навчальних закладів, працівникам закладів культури. Може cтати  пізнавальною інформацією для широкого кола читачів.

Довідково

Роман Фабрика удостоєний премії «Золоте перо», нагороджений «Золотою медаллю української журналістики», медаллю «Журналістська гідність», медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» та знаком «За подвижництво в культурі Прикарпаття».

Пан Роман – людина різнобічних інтересів. Він є нумізматом, філателістом, фалеристом, мисливцем, садівником. Колекціонує мініатюрні книги, екслібриси, живопис, графіку, різьбу по дереву, дзвіночки, конверти «Першого дня», фотоапарати, раритетні інструменти, прилади та просто давні речі, котрі мають своє належне місце і пошанівок у «Музеї родинних професій» Романа Михайловича. Музей відчинив свої двері для відвідувачів у 2005 році. Про нього знають не лише на Прикарпатті, а й у світі. Підтвердженням цього є численні відгуки та публікації на шпальтах періодичних видань.

Багатий і яскравий світ захоплень Романа Фабрики стверджує, що Господь наділив його величезним даром – творити і зберігати те вічне і прекрасне, що зветься мистецтвом.

«Бути завжди першим» – такий девіз журналіста, а заповітна мрія – розширити межі часу. Роман Михайлович слугує яскравим прикладом того, як, завдячуючи твердій волі, невтомній праці над собою, можна завжди досягнути омріяної заповітної мети. Чесний, справедливий, сміливий і принциповий, який своїми вчинками намагається світ зробити добрим, справедливим, позбавленим людей брехні, лицемірства і неправди. Тож, хай щастить Роману Фабриці завжди і в усьому!


У господі Романа Фабрики

11 травня 2017 року для електронної бази книгозбірні «Студія творчих постатей» працівники відділу літератури з мистецтва взяли бліц-інтерв’ю у заслуженого журналіста України, фотографа і колекціонера, Почесного громадянина Івано-Франківська Романа Фабрики.




Фотолітопис (матеріали з архіву відділу)

До міжнародного дня музею













У книгозбірні




У господі Романа Фабрики





















Файли із записом інтерв’ю

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.