Мистецькі проекти відділу літератури з мистецтва.
Інтерв'ю із завідувачем Галиною Пристай
у програмі "Наші гості" (радіо "Дзвони")

субота, 21 листопада 2020 р.

Бринський Богдан Михайлович

Бринський Богдан Михайлович народився 16 жовтня 1960 року в селі Долина Тлумацького району Івано-Франківської області. У 1988 році закінчив художньо-графічний факультет Івано-Франківського педінституту. З 1988 року працював художником-реставратором в Івано-Франківському художньому музеї, а з 2001 по 2009 роки – викладачем живопису в Інституті культури і мистецтв Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника. З 1995 року – член Національної спілки художників України.  Живе та працює в Івано-Франківську.

Богдан Бринський неодноразовий учасник обласних, всеукраїнських, міжнародних виставок та пленерів. В лютому 2015 року користувачі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка отримали можливість ознайомитись із творчістю Богдана Бринського під час перегляду персональної виставки „Наш Крим” у літературно-мистецькій вітальні.

Богдан Бринський став відомий і пізнаваний в усій Україні як митець, що неймовірно цікаво інтерпретує козацьку тематику. У своїх творах він ніби створює нову реальність, неповторну художню структуру, що несе певну ідею, яка є виявом злету української духовності. Твори художника зберігаються в Івано-Франківському художньому музеї, Львівському національному музеї, приватних колекціях України, Польщі, Німеччині, Італії, США, Канади тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.